adscode
adscode
adscode

Kur Korumalı Mevduat Hesapları Azalıyor

Enflasyonla mücadele kapsamında para politikasındaki normalleşmeyle birlikte ekonomik programın en önemli amaçlarından olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının kademeli olarak azaltılması yönünde atılan adımların sonuçları son iki

Kur Korumalı Mevduat Hesapları Azalıyor

Enflasyonla mücadele kapsamında para politikasındaki normalleşmeyle birlikte ekonomik programın en önemli amaçlarından olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının kademeli olarak azaltılması yönünde atılan adımların sonuçları son iki haftada belirginleşti. KKM hesaplarında yaşanan düşüş, TL'ye geçişin hızlanmasına neden oluyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, KKM'de 12-19 Temmuz haftasında yaklaşık 61 milyar lira ile son 6 ayın en hızlı düşüşü yaşandı. KKM'nin büyüklüğü 18 Ağustos 2023'ten bu yana 48 haftadır düşüş trendinde. Ekonomi yönetiminin aldığı kararlar ve vergi avantajlarının sona ermesi, KKM hesaplarının cazibesini azaltırken TL'ye geçişi hızlandırıyor. Mevduatta TL'ye geçiş devam ederken, döviz hesaplarındaki çözülme de artmaya devam ediyor. Toplam mevduattaki TL'nin payı artarken, KKM'nin büyüklüğü ise önemli ölçüde azaldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder