adscode
adscode
adscode

Kurban Bayramı'nda Elektrikli Araçlar Rekor Kırdı

Kurban Bayramı tatili süresince şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi rekor seviyeye ulaştı.

Kurban Bayramı'nda Elektrikli Araçlar Rekor Kırdı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi yüzde 21 artarak rekor kırdı. Enyakıt Genel Müdürü Tayfun Şenses, tüketimdeki bu artışa rağmen araç sahiplerinin yolda kalmadığına dikkat çekti. Tayfun Şenses, "Ramazan Bayramı'nda elektrikli araçların yaşadığı şarj sıkıntısı, Kurban Bayramı'nda yaşanmadı. Bu durum; iki bayram arasında şarj altyapısındaki artışa ve tüketicilerin randevu sistemine uyum göstermesine bağlı olarak gelişti." şeklinde konuştu.

Önceki bayramda yaşanan şikayetlerin aksine, bu bayramda elektrikli araç sahiplerinin mutlu olduğunu belirten Şenses, "Elektrikli araçların bayramı" yorumunda bulundu.

Enyakıt olarak bayram döneminde hem tüketim hem de müşteri sayısında artış yaşadıklarını belirten Tayfun Şenses, yeni yatırımlarla şarj noktası sayısının hızla arttığını da vurguladı. Geçen yıl ocak ayında 3 bin 81 olan şarj noktası sayısı, haziran ayı itibarıyla 19 bin 761'e yükseldi. Türkiye genelindeki şarj noktalarının 7 bin 122'si hızlı (DC) şarj, 12 bin 639'u ise yavaş (AC) şarj olanağı sunmaktadır. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder