adscode
adscode
adscode

Küresel Piyasalarda Endişe Artıyor

Amerika'da ekonomik aktivite yavaşlarken, küresel piyasalarda endişe ve satış baskısı artıyor.

Küresel Piyasalarda Endişe Artıyor

Amerika'da ekonomik aktivitenin öngörülenden daha sert bir şekilde yavaşlayabileceği endişesi, küresel piyasalarda satış baskısının derinleşmesine neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam raporundaki veriler ve resesyon endişeleri, küresel piyasalarda satış ağırlıklı bir seyre neden olmuştu ve yeni haftada da bu trend devam ediyor.

Amerika Merkez Bankası (Fed), politika faizini sabit bırakırken eylül toplantısı için faiz indirimi sinyali verse de, açıklanan verilerin resesyon endişelerini beslemesi risk algısını yükseltti. Tarım dışı istihdam verileri beklentilerin altında gerçekleşirken, saatlik kazançlar da beklenenden düşük arttı. İşsizlik oranı ise Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Fed yetkilileri de verilere tepki gösterirken, önümüzdeki toplantı öncesinde daha fazla verinin geleceğini belirttiler. Para piyasalarında ise Fed'in eylülde politika faizini 50 baz puan indirme ihtimali yükseldi. Bu gelişmelerle birlikte güvenli liman varlıklara olan talep artarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi düşüş yaşadı. Dolar endeksi gerilerken, altın ve petrol fiyatları da düşüş gösterdi. Kripto para piyasalarında da sert düşüşler yaşandı. New York Borsası'nda ve Avrupa piyasalarında satışlar devam ederken, Asya piyasalarında tarihi düşüşler yaşandı. Japonya'da ve Güney Kore'de endeksler yüzde 10'un üzerinde değer kaybederken, den dolar/yen paritesi de düşüş yaşadı. Borsa İstanbul'da da satışlar devam ederken, yurt içinde enflasyon verileri ve Avrupa ile ABD'den gelecek ekonomik veriler takip edilecek. Piyasalarda endişe ve belirsizlik devam ederken, yatırımcılar tedbirli olmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder