adscode
adscode
adscode

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Yeni Gelişme: Kemik Yaşı Tespiti Artık Daha Doğru!

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Radyoloji Anabilim Dalı'nda geliştirilen yapay zeka destekli sistem sayesinde kemik yaşının doğru ve hızlı bir şekilde tespit edilmesi sağlanıyor. Detaylar haberimizde.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Yeni Gelişme: Kemik Yaşı Tespiti Artık Daha Doğru!

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Radyoloji Anabilim Dalı'nda Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Ali Gedik ve ekibi tarafından geliştirilen sistem, yaklaşık 2,5 yıl süren çalışmanın ardından kentteki hastanede kullanılmaya başlandı.

Gedik, geleneksel yöntemlerle yapılan kemik yaşının hata payının yüksek olduğunu belirterek, yapay zeka destekli sistemin yüzde 96 oranında doğrulukla kemik yaşını belirlediğini açıkladı. Bu sayede çocuklarda büyüme ve gelişme geriliği tedavilerinde doğru analizler yapılabiliyor.

Sistemin yetişkinlerde de kemik yaşını belirlemede başarılı olduğunu vurgulayan Gedik, yapay zeka destekli sistemle cinsiyet tespiti de yapılabildiğini söyledi.

Sistemin Türkiye genelinde 40 bin röntgen görüntüsü üzerinde geliştirildiğini ifade eden Gedik, sistemin adli süreçlerde de önemli bir rol oynayabileceğini belirtti. Bu önemli çalışmada Prof. Dr. Hüdaverdi Küçüker, Dr. Öğretim Üyesi Damla Geçkalan, Dr. Cüneyt Özdemir ve Doç.

Dr. Yılmaz Kaya gibi deneyimli isimlerin de yer aldığını ekleyen Gedik, sistemin artık hekimlerin ve adli süreçlerdeki uzmanların kullanımına sunulduğunu sözlerine ekledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder