adscode
adscode
adscode

Kütahya Valisi Tarım Programında Konuştu

Kütahya Valisi Musa Işın, yerli arpa hasadı programında çiftçilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

Kütahya Valisi Tarım Programında Konuştu

Kütahya Valisi Musa Işın, yerli arpa hasadı programında yaptığı konuşmada sezonun hayırlı olmasını dileyerek, tüm çiftçilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

Türkiye'nin tarım potansiyeline vurgu yapan Vali Işın, ülkemizin bereketli topraklara sahip olduğunu ve kendi gıdasını üretebilecek bir memleket olduğunu belirtti. Pandemi döneminde gıdanın öneminin arttığını vurgulayan Vali, gıda ve sağlığın insanlar için olmazsa olmaz iki husus olduğunu söyledi.

Vali Işın, Kütahya'nın tarımda yapılan desteklerden bahsederek, bu yıl il genelinde çiftçilere eğitim toplantıları düzenlendiğini ve hibe destekleri sağlandığını ifade etti. Ayrıca Aslanapa ilçesinde büyük bir Organize Hayvancılık Bölgesi kurulduğunu ve bu projenin ilimize büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kütahya'nın ekonomik potansiyelini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Vali Musa, ilin ekonomideki toplam payını artırmayı hedeflediklerini ve bu yıl 5 sulama barajının ihalesinin yapıldığını ve tarıma ciddi katkılar sağlayacaklarını belirtti. Hasat törenine AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay da katıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder