adscode
adscode
adscode

Kuyumculuk Sektöründe Vergi Denetimleri Başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kuyumculuk sektöründe başlattığı vergi denetimleri ve sektör temsilcilerinin açıklamaları.

Kuyumculuk Sektöründe Vergi Denetimleri Başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından kuyumculuk sektöründe denetim başlattı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Atayık, denetimlerin devletin verdiği görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirtirken, esnafın denetim ekiplerini güler yüzle karşılamasını ve işbirliği yapmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, sektörün kayıt dışılığa itilmesinden rahatsız olduklarını vurguladı.

Kuyumculuk sektörünün yüksek katma değer sağladığını ve ihracatıyla önemli bir rol oynadığını belirten Atayık, sektörün sorunlarının çözümü için Altın Esaslı Muhasebe sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Sektör temsilcileri olarak devletin en üst makamlarına giderek taleplerini ilettiklerini ve yeni vergi düzenlemelerinde yer almalarını istediklerini belirten Atayık, mevcut Enflasyon Muhasebesi'nin sektörü zorladığını ve çözüm olmadığını söyledi.

Sonbahar aylarında TBMM'den geçmesi beklenen yeni vergi paketinde Altın Esaslı Muhasebe sisteminin yer almasını istediklerini belirten Atayık, sektörün daha fazla büyümesi ve gelişmesi için bu sistem değişikliğinin önemli olduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder