adscode
adscode
adscode

Kuyumculuk Sektöründe Vergi Denetimleri Başlıyor

Bakan Şimşek'in açıklamaları doğrultusunda kuyumculuk sektöründe vergi denetimleri başlıyor. Detaylı inceleme ve saha denetimleri devam edecek.

Kuyumculuk Sektöründe Vergi Denetimleri Başlıyor

Bakan Şimşek'in "az kazanandan en az vergiyi almak için bir sistem kurgulayacağız ama çok kazananları uyarıyorum, vergi kaçırma, kayıt dışı çabalarının cezalarını ağırlaştıracağız, denetimleri sıklaştıracağız. " sözlerinin ardından Vergi Denetim Kurulu (VDK) kuyumculuk sektörünü yakın takibe aldı. Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren mükelleflerin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 3 bin kişilik denetim ekibi 552 mükellefin 9 büyükşehirde bulunan 707 adresinde fiili sayım çalışması başlattı.

Saha denetimlerinde stokların tek tek sayımı yapılacak, faturasız alım-satımı, ödemelerin gerçekleştiği hesaplar, pos cihazı kullanımı gibi detaylar da incelenecek. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlamakta kararlıyız. " dedi. Denetimlerin kuyumculuk sektöründen sonra diğer sektörlere de genişleyeceği belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder