adscode
adscode
adscode

Kuzey Koreli Büyükelçi Güney Kore'ye Kaçtı

Kuzey Kore'nin Küba Büyükelçisi Ri Il Kyu ve ailesi Güney Kore'ye kaçtı. Güney Kore medyası, diplomatın 2016 yılından bu yana en üst düzeyde sığınan Kuzey Koreli diplomat olduğunu belirtiyor.

Kuzey Koreli Büyükelçi Güney Kore'ye Kaçtı

Kuzey Kore’nin Küba’daki Büyükelçisi Ri Il Kyu, eşi ve çocuğu ile birlikte Güney Kore’ye kaçtı.

Güney Kore medyası, Olayın Kasım ayında yaşandığını belirtirken, 52 yaşındaki diplomatın 2016 yılından bu yana Güney Kore'ye sığınan en üst düzeydeki Kuzey Koreli diplomat olduğunu açıkladı. Ri Il Kyu’nun Güney Kore’ye kaçmadan önce Kuzey Kore’nin Küba Büyükelçisi olarak görev yaptığı kaydedildi. Diplomat, ailesiyle birlikte Küba'dan uçtuğunu ve kaçmadan 6 saat önce uçak biletlerini satın aldığını eşine bildirdiğini söyledi. Ri Il Kyu açıklamasında, Güney Kore'ye sığındığını değil, yurtdışında yaşamak istediğini belirtti.

İnsan hakları grupları, Kuzey Korelilerin Güney Kore'ye geçişlerindeki zorlukları ve yüksek maliyetleri nedeniyle son yıllarda sayının azaldığını belirtiyor. Güney Kore hükümeti verilerine göre geçen yıl 196 Kuzey Koreli Güney Kore'ye sığınırken, bu sayı 10 yıl önce 2 bin 700'dü. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder