adscode
adscode
adscode

Kuzey Koreli Siber Korsanlar Savunma Şirketlerini Hedef Alıyor

ABD, İngiltere ve Güney Kore'nin ortak bildirisine göre, Kuzey Koreli siber korsanlar savunma ve mühendislik firmalarını hedef alıyor. FBI ve NASA da bu saldırılardan etkileniyor.

Kuzey Koreli Siber Korsanlar Savunma Şirketlerini Hedef Alıyor

ABD, İngiltere ve Güney Kore'nin yayımladığı ortak bildiriye göre, Kuzey Koreli siber korsanlar tank, denizaltı, donanma gemisi, savaş uçağı, füze ve radar sistemleri üreticileri dahil birçok savunma ve mühendislik firmasının bilgisayar sistemlerini hedef alıyor. Bu korsanlar, Anadriel ya da APT45 olarak biliniyor ve Kuzey Kore istihbarat teşkilatının bir parçası olduğuna inanılıyor.

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile bazı askeri üslerin bu saldırılardan etkilendiğini açıkladı. Kuzey Kore'nin uzun süredir başka ülkelerin gizli askeri bilgilerini çalmak için bilgisayar korsanlarıyla çalıştığı biliniyor. ABD'li yetkililere göre, bu korsanlar ayrıca fidye yazılımları kullanarak ABD hastaneleri ve sağlık şirketlerini hedef alıyor.

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nden Paul Chichester, Kuzey Kore'nin askeri ve nükleer programlarını sürdürmek için ne kadar ileri gidebileceğini gösteren küresel bir siber casusluk operasyonu ortaya çıkarıldığını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder