adscode
adscode
adscode

Laodikeia Projesi'nde Keşfedilen Eşsiz Heykeller

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un duyurduğu Laodikeia Projesi kapsamında keşfedilen Skylla grubu heykeller hakkında Prof. Dr. Şimşek'ten detaylı bilgiler.

Laodikeia Projesi'nde Keşfedilen Eşsiz Heykeller

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Denizli'de duyurduğu "Geleceğe Miras Laodikeia Projesi" kapsamında keşfedilen "eşsiz ve renkli" Skylla grubu heykeller hakkında Prof. Dr. Şimşek gazetecilere bilgi verdi.

Batı Tiyatrosu sahne binasının restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Şimşek, pagan inancının sona ermesi ve Hristiyanlığın başlamasıyla heykellerin dolgulara atıldığını açıkladı. Skylla başı, eli, Troia Savaşları kahramanı Odysseus'un gövdesi ve gemi pruvasının bulunduğu heykel grubu, milattan önce 2. yüzyılda Rodoslu heykeltıraşlar tarafından yapılmış.

Arkeoloji dünyasında erken Roma dönemine ait tek kopyası Sperlonga'da bulunmuş ancak Laodikeia'daki grup, en erken Helenistik döneme ait orijinal eser olarak kaydedilmiş. Skylla heykellerinin barok sanat işçiliği, renkleri ve detaylarıyla dikkat çekici olduğunu vurgulayan Şimşek, heykel grubunun Homeros'un Odysseia Destanı'ndaki önemli bir efsaneyi somutlaştırdığını belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin