adscode
adscode
adscode

LGS Sonuçları Açıklandı: İşte Türkiye'nin En İyi Liseleri

LGS sonuçları açıklandı ve tercih süreci başladı. Türkiye'nin en iyi liseleri belirleniyor. İşte detaylar...

LGS Sonuçları Açıklandı: İşte Türkiye'nin En İyi Liseleri

LGS maratonu sona erdi ve sınav sonuçları açıklandı. Tercih sürecine doğru ilerleniyor. 17 Temmuz saat 17. 00'a kadar devam edecek olan yerleştirme işlemleri sürecinde ise liseler hakkında geniş çaplı araştırmalar söz konusu. 2 Haziran'da tüm Türkiye'de 8.

sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan LGS'nin gerçekleşmesi ve 28 Haziran'da sonuçların açıklanması ile sonraki aşama olan tercih sürecine girildi bile. Bu dönemde yapılan tercihler oldukça büyük önem arz ediyor. Tercih döneminde ise Türkiye'deki en iyi liseler sıralaması en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ülkenin en iyi liseleri nasıl belirleniyor? İşte öne çıkan ölçütler.

Üniversiteye yerleştirme başarısı, öğrenci profillerinin başarı yüzdesi, akademik kadro kalitesi, ulusal ve uluslararası sınavlardaki performans, okulun sunduğu imkanlar ve sosyal faaliyetler en iyi lise statüsüne ulaştıran ölçütler arasında yer alıyor. Türkiye'nin en iyi liseleri ise devlet liseleri ve özel liseler olmak üzere iki kategoride değerlendiriliyor.

İşte Türkiye'nin en iyi liseleri:**Devlet Liseleri:**- Galatasaray Lisesi- İstanbul Erkek Lisesi- Kabataş Erkek Lisesi- Ankara Fen Lisesi- İzmir Fen Lisesi- Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi- Kadıköy Anadolu Lisesi- İzmir Bornova Anadolu Lisesi- Çapa Fen Lisesi- Vefa Lisesi**Özel Liseler:**- Robert Koleji- Koç Lisesi- Üsküdar Amerikan Lisesi- Alman Lisesi- Saint Joseph Fransız Lisesi- Sainte Pulchérie Fransız Lisesi- İzmir Amerikan Koleji- Tarsus Amerikan Koleji- TED Ankara Koleji- İstanbul International Community SchoolBu sıralamalara göre en iyi liselerin İstanbul, Ankara ve İzmir'de olduğu aşikar. Öğrenciler tercihlerini yaparken renk kodları sistemi de yardımcı oluyor.

Yeşil renk ikamet adresine yakın okulları, mavi renk komşu kayıt alanındaki okulları, kırmızı renk ise diğer kayıt alanlarındaki okulları temsil ediyor. Tercih işlemleri https://e-okul. meb. gov.tr internet adresinden veya ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılıyor. Tercihlerin onaylatılması da önemli bir adım. Öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar arasından en fazla 5 okulu tercih edebilirken, aynı türden en fazla 3 okul seçebiliyorlar. Merkezi sınavla öğrenci alan okullar için ise en fazla 10, pansiyonlu okullar için ise en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercih hakkına sahiptir. Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da açıklanacak ve boş kontenjanlar ilan edilecek. Öğrenciler için heyecanlı bir süreç başlıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin