adscode
adscode
adscode

Lider Türkiye de eleme akşamı

Habertürk TV’de yayınlanan ‘Lider Türkiye’, ikinci bölümüyle ekranlarda. İlk bölümün kazananı sözcülüğünü Metin Mutlu'nun yaptığı Atılım ve Hürriyet grubu olurken, kaybeden diğer üç grubun münazara ad

Lider Türkiye de eleme akşamı

Türkiye’nin ilk ve tek siyasi yarışma programı 'Lider Türkiye', izleyicilerle siyasal iletişimci, stratejist ve araştırmacı Faruk Acar’ın sunumuyla Habertürk TV ekranlarında buluştu.

Her yaştan farklı mesleklere sahip 16 yarışmacının katıldığı programda yarışmacılar 4 gruba ayrılırken, gruplar için isim de belirlendi.

İlk bölümün konusu 'asgari ücret' olurken, ‘çözüm odası’ adı verilen bölüme geçen gruplar, asgari ücret üzerine çalıştı.


Grupların kendi belirledikleri sözcüleri kürsüye gelerek asgari ücret üzerine beş dakikalık bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından diğer gruplardan konuşma yapan gruba sorular yöneltildi. Konuşmaların ardından zoom üzerinden gerçek zamanlı oy kullanan halk jürisinin kararıyla gecenin kazananı sözcülüğünü Metin Mutlu'nun yaptığı 'Atılım ve Hürriyet' grubu oldu.


Kaybeden üç grup: Yeni Bakış, Birlikte Yükseliş ve Hür İrade yarışmacıları, kendi grubundan elemeye göndermek istediği arkadaşını açıkladı.


Yeni Bakış grubundaki oylamada münazaraya gönderilecek isim Öznur Yağcı oldu.

Hür İrade grubu oy birliğiyle Orhan Cesur'un kürsüye çıkması gereken isim olduğuna karar verirken, Birlikte Yükseliş grubu oy çokluğuyla Deniz Kalelioğlu'nu potaya gönderdi.

Orhan Cesur, Öznur Yağcı ve Deniz Kalelioğlu; hem kendilerini hem de gruplarını temsilen üçlü münazara için sahnede. Üç adayın da sunumu için 6 dakika süresi var. Çekilen kura sonucu ilk sözü alacak kişi Öznur Yağcı oldu.

KONU: EMEKLİ, MEMUR, İŞÇİ MAAŞLARI
Üçlü münazarada konu, emekli, memur ve işçi maaşları olarak belirtildi.

İlk olarak sözü alan Yağcı, 'orta sınıfın ayağa kaldırılması' gerektiğini belirtirken, ülkenin bir ekonomik sarmal içinde olduğunu ve konuya sadece ekonomik olarak yaklaşılmaması gerektiğini ifade etti.


Daha sonra sunumunu gerçekleştiren Orhan Cesur, gıda enflasyonunun altında kalacak bir zam oranının kabul edilemeyeceğini savunurken, memur ve emekliye yüzde 67 zam yapılması gerektiğini belirtti.

Son konuşmacı Deniz Kalelioğlu ise alım gücünün düştüğünü ve insanların iki-üç işte çalışmak zorunda olduğunun altını çizerek, maaşları yükseltmenin enflasyon olarak geri dönmesinin kesin bir kanı olmadığını; daha yüksek motivasyonla çalışmanın daha çok katma değer yaratacağını öne sürdü.

Play Video
Üçlü münazaranın oylaması 400 kişilik jüri ekibi tarafından değil, yarışmacılar tarafından yapıldı.

Oylamanın sonucunda Orhan Cesur 1 olumsuz oya karşın 11 lehte oyla münazaranın lideri oldu. Cesur'u 1 aleyhte, 6 lehte oyla Deniz Kalelioğlu izlerken Öznur Yağcı, 3 olumlu oya karşın 6 olumsuz oyla münazarada son sırada yer aldı.

Play Video
Sunucu Faruk Acar, 3 adet oyunun 2'sini Orhan Cesur'a verirken, birini Deniz Kalelioğlu'na kullandı. Acar, programın formatına göre kendisine verilen 2 adet 'koruma hakkının' ilkini, haftanın kaybedeni Öznur Cesur için kullandı. Acar'ın koruma hakkını kullanmasıyla yarışmacı grubu bir sonraki haftaya tam kadro gidecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin