adscode
adscode
adscode

Lüks tüketim merkezi sahipleri suç örgütü kurmakla suçlanıyor

İstanbul polisi, lüks tüketim merkezi sahipleri Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in suç örgütü kurmak, malvarlığını aklamak ve dolandırıcılık yapmakla suçlandığını açıkladı.

Lüks tüketim merkezi sahipleri suç örgütü kurmakla suçlanıyor

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları incelenirken, sosyal medyada lüks tüketim yaptıklarına dair paylaşımlar yapan çifte yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese baskın düzenlendi ve Neslim Güngen, İnanç Güngen ve diğer çok sayıda kişi gözaltına alındı. Suçlamalar arasında suç örgütü kurmak, malvarlığını aklamak, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık bulunuyor. Detaylı incelemeler sonucunda çifte ait şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi tespit edildi. Ayrıca, sahte belgeler kullanılarak bayilikler satıldığı, aldatmaca yöntemleriyle kolajen ip tedavisi gibi hizmetler pazarlandığı ortaya çıktı. MASAK tarafından görevlendirilen vergi müfettişi de operasyona dahil edildi. Vergi müfettişinin, kayıt dışı görüşme talebinde bulunmak amacıyla defalarca Neslim Güngen'i aradığı tespit edilince gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin