adscode
adscode
adscode

Lula da Silva'dan Maduro'ya Tepki: 'Demokratik Sürece Saygı Göstermeli'

Lula da Silva, Venezuela'da yapılacak seçimler öncesinde Maduro'nun açıklamalarına tepki gösterdi ve demokratik sürece saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Lula da Silva'dan Maduro'ya Tepki: 'Demokratik Sürece Saygı Göstermeli'

Lula da Silva, başkent Brezilya'daki Alvorada Sarayı'nda, basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mevkidaşı Maduro'nun seçimleri muhalefetin kazanması halinde ortalığın "kan banyosuna" döneceği şeklindeki sözlerine tepki gösteren Lula da Silva, "Bu ifadeler beni korkuttu. Maduro, kazandığında kalacağını, kaybettiğinde ise gideceğini ve başka bir seçime hazırlanması gerektiğini öğrenmeli. " ifadelerini kullandı.

Maduro ile 2 kez seçimleri konuştuğunu dile getiren Lula da Silva, "'Venezuela'daki sorunların çözülmesini ve ülkenin büyümesine katkı vermek istiyorsa, demokratik sürece saygı göstermesi gerektiğini kendisine söyledim'. " diye konuştu. Lula da Silva, Venezuela'daki seçimlere Brezilya'dan 2 gözlemcinin katılacağını ve süreci yakından takip ettiklerini aktardı. Venezuela halkı, 28 Temmuz'da yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Seçimin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile muhalefetin ortak adayı Edmundo Gonzalez arasında geçmesi bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin