adscode
adscode
adscode

Maarif Düşüncemizin Kuramsal Temelleri Projesi Çalıştayı Gerçekleşecek

29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Maarif Düşüncemizin Kuramsal Temelleri Projesi Çalıştayı hakkında Prof. Dr. Bayram Özer'den açıklamalar

Maarif Düşüncemizin Kuramsal Temelleri Projesi Çalıştayı Gerçekleşecek

29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek program öncesi açıklamalarda bulunan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Özer, Maarif Düşüncemizin Kuramsal Temelleri Projesi'nin, maarif sisteminin milli ve insani değerler merkezinde inşasının temellerini oluşturacak bir dizi bilimsel çalışma serisinden meydana geldiğini belirtti. Projenin amacının, önemli düşünürlerin maarif, insan, bilgi, ahlak, erdem, toplum, öğretmen ve öğrenci niteliklerine dair fikirlerini 21. yüzyıla aktarmak olduğunu ifade etti.

Özer, projenin insanlık tarihinin birikimini ortaya çıkarmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, kendi kültürün ve tarihsel birikimin eğitim bilimine yansıtılması gerektiğine inandıklarını dile getirdi. Maarif Düşüncemizin Kuramsal Temelleri-I çalıştayının ardından gerçekleştirilecek olan 2.

cilt çalışmalarının ana temasının, milli maarife giden yola malzeme döşeme olduğunu belirten Özer, bu çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne de katkı sağlayacağını söyledi.

Çalıştayın detaylarına da değinen Özer, açılış paneli, müzakereli sözlü sunumlar, sonuç raporunun müzakeresi ve kapanış bölümlerinden oluşacağını belirtti.

Son olarak Özer, Maarif Düşüncemizin Kuramsal Temelleri çalışmalarının eğitim sahasında referans kaynağı olacağını ve Türkiye'nin eğitim alanındaki gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin