adscode
adscode
adscode

Maaşlara Yapılan Zam ve Sosyal Yardımlardaki Artışlar Memurları Sevindirdi

Haziran ayı enflasyonu sonrasında memur maaşlarına yapılan zam ve sosyal yardımlardaki artışlar memurları sevindirdi. Evde Bakım Yardımı, yaşlı aylığı, engelli aylıkları ve çocuk başına yapılan desteklerde yaşanan artışlar dikkat

Maaşlara Yapılan Zam ve Sosyal Yardımlardaki Artışlar Memurları Sevindirdi

Haziran ayı enflasyonunun ardından yapılan yüzde 19. 31'lik zam ile memur maaşlarına ve sosyal yardımlara da artış yapıldı. Evde Bakım Yardımı 9 bin 77 liraya çıkarken, yaşlı aylığı 4 bin 181 liraya ulaştı. Engelli aylıkları ve çocuk başına yapılan destekler de yükseldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelere ilişkin yeni düzenlemelerin devam edeceğini belirtti.

Engelli aylıklarının da arttığını açıklayan Göktaş, evde Bakım Yardımı, koruyucu ailelere yapılan ödemeler, sosyo ekonomik destek hizmeti ve ağır silikozis aylığındaki artışları aktardı. Aile ve Gençlik Fonu projesinde de yeni adımlar atıldığını ve doğum oranının düşük olduğu illerin de projeye dahil edileceğini söyledi. Ayrıca, en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle dul ve yetim aylıklarında da artış yaşandığı bilgisini paylaştı.

Doğurganlık hızının azalması ve nüfusun yaşlanmasıyla ilgili politikaları geniş bir perspektifle ele aldıklarını belirten Göktaş, bu konuda çalışma grupları oluşturduklarını açıkladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder