Macron'un Erken Seçim Kararı Sonuçları: Aşırı Sağın Zaferi!

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağın galibiyeti sonrası Fransa'da yaşanan siyasi deprem...

Macron'un Erken Seçim Kararı Sonuçları: Aşırı Sağın Zaferi!

Fransa'da gerçekleşen erken genel seçimin ilk turunda aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi yüzde 34 ile birinci parti çıktı. Bu sonuçlar Macron'un erken seçim kararının beklenmedik bir şekilde aşırı sağın zaferiyle sonuçlandığını gösterdi.

Marine Le Pen'in liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi'nin güçlenmesi, Macron'un merkezci ittifakını sarsarken, Fransız siyasetinde önemli bir değişim yaşanabileceği belirtiliyor. ABD ve İngiliz medyası da Fransa'daki siyasi depremi yakından takip ediyor ve Macron'un durumunu sorguluyor. Aşırı sağ karşıtı göstericiler ise sokaklara dökülerek tepkilerini dile getiriyor. Fransa'da siyasi dengeler yeniden şekillenirken, ikinci tur seçimleri merakla bekleniyor.