adscode
adscode
adscode

Mahmud Abbas, TBMM'den dünyaya sesleniyor: Erdoğan, Meclis'e geldi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda dünyaya hitap ediyor. Erdoğan, “Filistin Konulu Olağanüstü Oturum”a katılmak üzere TBMM'ye geldi. Meclis Başkanı Kurtulmuş, açıklama yaptı.

Mahmud Abbas, TBMM'den dünyaya sesleniyor: Erdoğan, Meclis'e geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye davet ettiği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün akşam Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından birazdan Ankara'da TBMM Genel Kurulu'nda dünyaya hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle Abbas'ın konuşmasını dinlemek üzere TBMM'ye geldi.

KURTULMUŞ: FİLİSTİN HALKININ SESİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin oturumunu başlattı.

Kurtulmuş, Elektronik sistemle yoklama yapacağız. Toplantı çoğunluğuna ulaşılmıştır.  TBMM'de 4 kez bu konuda kararlılık ortaya konuldu. Filistin'de yaşanan katliamlar nefretle lanetlenmiştir. TBMM mensuplarına yürekten şükranlarımı sunuyorum. Filistin topraklarında her türlü zulme uğrayan, hayattan koparılan ama mücadeleden vazgeçmeyen direnen bütün büyük mücahitleri saygıyla anıyorum. Filistin halkının sesi olmayı sürdüreceğiz. Türkiye, işlenen soykırıma kayıtsız kalmamıştır. Tüm Gazze şehitlerini rahmetle, minnetle yad ediyorum. Şehitler ölümsüzdür, onların ruhaniyetlerinin aramızda olduğunu biliriz." dedi. 

ABBAS'TAN TARİHİ AÇIKLAMALAR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis'ten dünyaya hitap ediyor.

Abbas'ın açıklamalarından satır başları:

Ey iman edenler sabredin, tahammül edin. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Türkiye Parlamentosu'nun değerli vekilleri Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

Sizlere mübarek Filistin'den ve Kudüs'ten geliyorum. Sizlere büyük acı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım. 1948'den bu yana büyük acı yaşamış halkımın adına geliyorum. Toprağına, vatanına ve kutsallarına sarılarak işgalci İsrail'in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürütmekteyiz. Bu belanın bir gün son bulacağına inanmaktayız. 

İsrail'in soykırım suçu nedeniyle şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunların en sonuncusu da lider Haniye'ye karşı işlenen suç olmuştur. Ve sizleri çok değerli kardeşlerim, İsmail Haniye'nin ve Filistin şehitlerinin ruhuna el- Fatiha diyorum. 

Hepiniz, bu Meclis altında toplanan tüm milletvekillerini adil davamızı desteklediğiniz için alkışlıyorum. Biliyorum ki bu Meclis'te bununla ilgili tartışmalar yürütmüş bulunmaktasınız. Filistin halkına karşı işlenen katliamlara ve soykırıma karşı sizler Filistin'in yanında bulunmaktasınız. 

Nasıl oluyor da İsrail işgal devletinin Gazze'deki okul katliamı da olmak üzere her gün kamplara gerçekleştirdiği katliamlara uluslararası sessiz kalıyor? 

İsrail'in halkımıza, topraklarımıza ve kutsal mekanımıza karşı işleyen suçlarını kınayan tüm sivil kuruluşları kutluyorum. Kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Halkımızın Türk halkını unutması mümkün değildir. Özel olarak da Türkiye'nin İsrail'in Gazze'deki soykırıma karşı açılan davaya müdahil olmasını kutluyorum.