adscode
adscode
adscode

Mahmud Esad Coşan'ın Doğum Günü Anma Programı Düzenlenecek

Mahmud Esad Coşan Vakfı tarafından düzenlenecek \"Doğuş Azebler\" başlıklı anma programı hakkında bilgi veren haber metni.

Mahmud Esad Coşan'ın Doğum Günü Anma Programı Düzenlenecek

Mahmud Esad Coşan Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, ilmi ve sosyal çalışmalarıyla tanınan Mahmud Esad Coşan'ın doğumunun 89. yılı vesilesiyle "Doğuş Azebler" başlıklı anma programı düzenlenecek. Program, Çanakkale Boğazı'nın girişinde yüksek bir tepe üzerinde inşa edilen Azebler Namazgahı'nda gerçekleştirilecek. Azebler Namazgahı'nda sabah namazıyla başlayacak programda, dualar edilip Kur'an-ı Kerim okunacak.

Tarihi ve zarif bir mekan olan Azebler Namazgahı, Osmanlı Devleti döneminde inşa edilmiş olup Türkiye sınırları içindeki namazgahların en eskisi olarak bilinmektedir. Namazgah, Osmanlı döneminde deniz seferine çıkacak "Azebler" adlı donanma erleri tarafından ibadet amacıyla kullanılmış ve bu adı almıştır. Mahmud Esad Coşan, 14 Nisan 1938'de Çanakkale'nin Ahmetçe köyünde doğmuş ve İstanbul'da büyümüştür.

Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi bölümünden mezun olan Coşan, akademik kariyerinin yanı sıra sosyal çalışmalar ve vakıf faaliyetleriyle de tanınmış bir isimdir. Avustralya'da geçirdiği trafik kazasında vefat eden Coşan, İstanbul'da Eyüp Sultan Camii Kabristanı'nda defnedilmiştir. "Doğuş Azebler" başlıklı anma programı, Mahmud Esad Coşan'ın anısını yaşatmak ve onun ilmi mirasını sürdürmek amacıyla düzenlenmektedir. Programa tüm sevenleri ve hayranları davetlidir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin