adscode
adscode
adscode

Malatya'da Deprem Sonrası Hayvan Yetiştiricileri Üretimlerini Artırıyor

Malatya'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından hayvan yetiştiricileri, verilen desteklerle üretimlerini sürdürerek hayvan sayılarını artırdı.

Malatya'da Deprem Sonrası Hayvan Yetiştiricileri Üretimlerini Artırıyor

Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da hayvan yetiştiricileri, verilen desteklerle birlikte üretimlerini sürdürerek hayvan sayılarını artırdı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, AA muhabirine, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığının yetiştiricilerin ve çiftçilerin üretime devam edebilmeleri için çeşitli destekler verdiğini söyledi. Malatya'da 1900 ton tohum, 3 bin 500 ton kaba yem, 440 ton şeker, 117 milyon lira nakdi yem yardımı ile çeşitli ihtiyaçları karşılandı. Göçük altında kalarak telef olan hayvanlar için ayni yardımlar da yapıldı ve 3 bin 249 küçükbaş ile 550 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Depremin tüm olumsuzluklarına rağmen kentte hayvan sayısının arttığına dikkat çeken Akar, büyükbaş sayısının 179 binden 182 bine, küçükbaş sayısının ise 386 binden 5 bin artarak 391 bine çıktığını belirtti.

Doğanşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmet Çılgın ise ilçeye bağlı 39 mahalledeki üreticilerin tüm kayıplarının karşılandığını ve çoğunlukta yaraların sarıldığını dile getirdi.

Çadır ve ayni yardımlarla desteklenen yetiştiricilerin üretimlerine devam ettiklerini söyleyen Çılgın, sorunların aşılmasında devletin rolünün büyük olduğunu vurguladı.

Hayvan yetiştiricisi Hakan Öztürk de yaşadığı kayıpların ardından devletin sağladığı desteklerle tekrar üretime başladığını ve hedefinin küçükbaş hayvan sayısını 1000'e çıkarmak olduğunu belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder