adscode
adscode
adscode

Malatya'da Nadir Görülen Anadolu Semenderleri Gözlerinizi Kamaştıracak!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi'nde bulunan İlhan Tursun, bahçesindeki havuzda sıradışı bir manzarayla karşılaştı.

Malatya'da Nadir Görülen Anadolu Semenderleri Gözlerinizi Kamaştıracak!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi'nde yaşayan İlhan Tursun, bahçesindeki havuza su doldurmak istediği sırada halk arasında Anadolu semenderi olarak bilinen sarı benekli semenderleri fark etti.

Siyah renkli ve üzerinde sarı benekler bulunan bu semenderler, boyu 10-15 santimetre arasında değişiyor ve genellikle orman açıklıkları, su kenarları, taşlık ve kayalık alanlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, havuzunda toplam 25 semender gördüğünü belirtirken, endemik tür olduğu için yaşam alanlarının korunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hayvanların bir süre sonra doğaya döneceklerini umut eden Tursun, havuzunu kullanamadıklarını ve semenderlerin nasıl beslendiğini bilmediklerini ifade etti.

İlhan Tursun, bu kadar çok semenderi bir arada görmesinin rekabetçi bir durum olduğunu dile getirirken, Anadolu semenderlerinin neslinin tükenmekte olduğunu hatırlattı.

Özellikle yağmurlu havalardan sonra nadir de olsa görülen semenderlerin bu kadar yoğun bir şekilde bulunması şaşırtıcı olsa da, Tursun bu durumu bölgeye özgü olduklarını düşünerek yorumladı. Havuzunu nemlendirdiği semenderlerin doğaya döneceğini umut eden Tursun, semenderlerin doğal yaşam alanlarının korunması gerektiğini vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin