adscode
adscode
adscode

Malatya Kayısısı Hasadı Hızla Sona Eriyor

Malatya'da kayısı hasadının sona yaklaşmasıyla birlikte çevre illerden gelen mevsimlik tarım işçileri de mesai yapıyor. Ürünler güneşte kurutulduktan sonra export için hazırlanıyor.

Malatya Kayısısı Hasadı Hızla Sona Eriyor

Türkiye'nin AB tescilli ürünlerinden biri olan Malatya kayısısının hasadı hızla sona eriyor.

Temmuz ayında başlayan ve Ağustos ayının ortalarına kadar devam eden hasatta çevre illerden gelen yaklaşık 20 bin mevsimlik tarım işçisi de mesai yapıyor.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte kayısı bahçelerinde toplanan ürünler, kükürtleme çalışmalarının ardından güneşte kurutularak çekirdekten ayrılma işlemleriyle export için hazır hale getiriliyor. Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik tarım işçileri, aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Malatya'ya geldiklerini belirtiyorlar.

Akçadağ ilçesi Resuluşağı Mahallesi'nde hasat çalışmalarında yer alan mevsimlik tarım işçileri Elif ile Aslan Kılıç, yaklaşık 3 haftadır süren hasat çalışmalarının sonuna geldiklerini ifade ediyorlar. Kayısı hasadı için Malatya'ya gelen İbrahim Orçun ise 21 gündür devam eden hasatta güzel bir sezon geçirdiklerini söylüyor. Üretici Özkan İnce ise bölgede yaklaşık 3 bin ağacıyla kayısı yetiştirdiklerini ve 30-35 ton kuru kayısı elde etmeyi beklediklerini belirtiyor.

Şanlıurfa'dan gelen 30 dolayında mevsimlik tarım işçisi ile birlikte yapılan çalışmalar sonucunda hasat işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu dile getiriyor. Bereketli bir sezon geçirdiklerini kaydeden İnce, her şeyin güzel olduğu bir sezon yaşadıklarını ifade ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder