adscode
adscode
adscode

Maliye Bakanlığı Hizmet Yapılanmasında Değişiklik Yapıldı

Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında yapılan düzenleme ile ilgili olarak alınan kararlar ve değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Maliye Bakanlığı Hizmet Yapılanmasında Değişiklik Yapıldı

Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatında yapılan düzenleme ile ilgili olarak alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf düzenlemeleri kapsamında defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirilmesi kararı uygulamaya alındı. Yapılan düzenlemeyle birlikte, vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürüldü ve bulundukları ilin ismini aldılar. Vergi dairesi başkanları artık defterdar unvanına sahip olacaklar. Ayrıca, vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde yeni defterdarlıklar kuruldu.

Yeni düzenleme ile birlikte, Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin görevleri aynen korundu ve doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığına tabi defterdara bağlı olarak çalışmaları sağlandı. Defterdarlar, taşrada Bakanlığın en büyük memuru ve il ile bağlı ilçeler teşkilatının amiri sıfatını da haiz oldular. Defterdarlık Personel Müdürlüğü kaldırıldı ve bu görevler GİB taşra teşkilatının ilgili müdürlüğünce yerine getirilecek.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı kaldırılarak mükellefler GİB tarafından belirlenecek vergi dairesine aktarılacak veya yeni vergi dairesi kurulacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tasarruf Tedbirleri konulu genelgede yer alan izleme ve raporlama görevleri de Hazine ve Maliye Bakanlığına verildi. Kamu harcamalarının gözden geçirilmesine ilişkin esasların belirlenmesi ve uygulamanın takibi konularında da Bakanlık yetkilendirildi. Kararname, 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder