adscode
adscode
adscode

Mama Lobisinin Deşifresi Yapıldı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı sokak hayvanlarına yönelik sivil toplum faaliyetleri ve ticari yapılar hakkında detaylı bir rapor yayımladı.

Mama Lobisinin Deşifresi Yapıldı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, başıboş sokak köpeği sorununu büyüten mama lobisini deşifre etti. Yayımlanan rapor, sokak hayvanlarına yönelik sivil toplum faaliyetleri ve bunlarla ilişkili ticari yapılar hakkında detaylı bilgiler içeriyor. Rapora göre, finansal hacmi 460 milyar lirayı bulan sektörde 7 binden fazla kişi ve bin 500'den fazla firma incelendi.

Mama lobisinin dört ayağı "hayvanseverlik" adı altında kurulan bazı STK'lar, mama üreten bazı firmalar, mama ve hayvan satan petshoplar ve veterinerlik şirketleri olarak belirlendi.

Raporda, hayvan maması üreten ve ticaretini yapan işletmelerin çoğunun hayvan sever dernek statüsünde bulunan STK'larla ilişkili olduğuna dair tespitler yer aldı.

Ayrıca, veterinerlik şirketleri çalışanları üzerinden kurulan "hayvansever dernek" ve "mama kumbaraları"na gelen bağışların yine bu şirketlere aktığı belirlendi. En dikkat çekici noktalardan biri, duyguları istismar edilerek toplanan bağış miktarının 205 milyon lirayı bulmasıydı. MASAK'ın yaptığı incelemede, toplanan paraların büyük bir kısmının "mama" yerine şahsi hesaplara gittiği ortaya çıktı. 11 dernek nezdinde yapılan soruşturmada ise 67 milyon liradan fazla suç geliri tespit edildi.

MASAK, hazırladığı rapor sonuçları hakkında İçişleri Bakanlığına, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bilgi verdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin