adscode
adscode
adscode

Manisa Sarıgöl'de Erkenci Üzüm Hasadı Başladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde erkenci cinslerde üzüm hasadı başladı ve çiftçiler yurtdışına ihracat için özenli çalışmalar yapıyor.

Manisa Sarıgöl'de Erkenci Üzüm Hasadı Başladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün yetiştirildiği yerde, bazı çiftçiler erkenci cinslerde de üzüm yetiştiriciliği yapıyor.

Sarıgöllü çiftçiler, Erkenci superior seedless ve Trakya cinslerinde hasada başladı ve üzümlerini yurtdışı pazarlara göndermek için özenli bir çalışma yürütüyor. Üzüm eksperi İbrahim Camkiran, Superiol üzümünü gün aşırı olarak kesim yaparak sadece Sakarya iline gönderdiğini belirtiyor. Superiol üzümünün sadece yaş olarak tüketildiğini ve lezzetli bir tür olduğunu ekliyor.

İhracatın 11 Temmuz'da başlamasıyla birlikte hasatta hız kazanıldığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm sezonunun üreticilere hayırlı olmasını dilerken sultaniye üzümü konusunda da uyarılarda bulunuyor. Sarıgöl ilçesinde 120 bin dekarlık alanda sultaniye bağının bulunduğunu ve kesimin aralık sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor. Üreticilerden yaş üzüm satarken güvenilir firmalara dikkat etmelerini ve mağdur olmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder