adscode
adscode
adscode

Maradona'nın Efsane Forması Satışa Çıkıyor

Diego Maradona'nın 1986 Dünya Kupası yarı finalinde giydiği forma Sotheby's tarafından satışa çıkarılıyor. Formanın değeri 900 bin sterlin olarak belirlendi.

Maradona'nın Efsane Forması Satışa Çıkıyor

Futbol efsanesi Diego Maradona'nın 1986 Dünya Kupası yarı finalinde giydiği forma, Sotheby's tarafından satışa çıkarılıyor. 900 bin sterlin değer biçilen formayla Maradona, Arjantin'in Belçika'yı 2-0 yendiği maçta iki gol atmıştı. Maç sonrasında formasını Belçika kalecisi Jean-Marie Pfaff'a hediye eden Maradona, üzerine "Büyük Jean-Marie'ye, tüm sevgimle" notunu düşmüştü. Pfaff, formayı kırk yıla yakın bir süre sakladıktan sonra geçen yıl açtığı geçici müzede sergilemiş ve şimdi satışa çıkarma kararı aldı.

"Futbolun en büyük oyuncularından birine karşı yarışmak bir onurdu, ama onu arkadaş olarak görmek daha da özeldi," diyen Pfaff, bu tarihi parçayı paylaşmanın kendisi için çok tatmin edici olduğunu belirtti.

Bu yüksek değer tahmini ise Maradona'nın aynı turnuvada İngiltere'ye karşı attığı ünlü "Tanrı'nın Eli" golünde giydiği formanın geçen yıl 7,2 milyon sterline satılmasının ardından geldi.

Sotheby's yetkilisi Brahm Watcher, Maradona'nın tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak hatırlandığını ve bu ikonik Dünya Kupası formasının tarihinin bir parçası olmaktan onur duyduklarını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder