adscode
adscode
adscode

Marmara Denizi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Endişe Yarattı

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem bölgede endişe yarattı. Deprem uzmanları açıklamalarda bulundu.

Marmara Denizi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem Endişe Yarattı

Marmara Denizi'nde meydana gelen ve AFAD verilerine göre büyüklüğü 4. 1 olarak ölçülen deprem bölgede endişe yarattı. Bazı vatandaşlar depremi fazlasıyla hissettiklerini belirtirken gözler deprem uzmanlarının açıklamalarına çevrildi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremi incelerken "enteresan yerlerden bir tanesi" ifadesini kullandı ve İstanbul'da zemini hassas olan yerleri sıraladı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin tam olarak Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde olmadığını belirtti.

Depremin Gaziköy'ün hemen kuzeyinde meydana geldiğini ve sığ olması nedeniyle Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale gibi bölgelerde daha çok hissedildiğini söyledi.

Ersoy, Marmara Denizi'nde bu tür depremlerin normal olduğunu belirterek, bölgenin enteresan bir yer olduğunu ve farklı çalışan bir mekanizmaya sahip olduğunu vurguladı. Büyük bir depremin habercisi olarak yorumlamak için henüz erken olduğunu belirtirken, İstanbul'daki potansiyel tehlikeli zeminleri de sıraladı.

Türkiye'deki artan deprem aktivitesine dikkat çeken Ersoy, son yıllarda yaşanan artışı 6 Şubat depremlerine bağladı ve büyük depremlerin artçılarının diğer fay hatlarını etkileyebileceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin