adscode
adscode
adscode

Mary Austin Freddie Mercurynin eşyalarını açık artırmaya çıkaracak

Queenin merhum yıldızına ait el yazısıyla yazdığı şarkı sözlerinden ve isyankâr sahne kostümlerinden oluşan bin 500 parçalık koleksiyonu açık artırmaya çıkaracak

Mary Austin Freddie Mercurynin eşyalarını açık artırmaya çıkaracak

Efsanevi rock grubu 'Queen'in solisti Freddie Mercury, koleksiyonunu 30 yılda oluşturmuş ve her şeyi Londra'daki evinde saklamıştı. Mercury'nin 1991'de hayatını kaybettiğinde hem evi hem de içindekileri yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı öğrenilmişti.

BBC'nin aktardığı habere göre; Koleksiyonu satma kararı alan Austin, açıklama yaptı. Konuyla ilgili konuşan Mary Austin, "Koleksiyon sizi tanıdığım adamın daha derinlerine götürüyor. Zevk yelpazesini görüyorsunuz. Çok zeki ve sofistike..." dedi.

"ŞARKI SÖZLERİNDEN AYRILMAK ÇOK ZOR"

Satışın en önemli parçalarından biri de Freddie Mercury'nin 'Queen'in en büyük marşlarından biri olan 'We Are The Champions'ın armoni ve akorları da dahil olmak üzere dokuz sayfa boyunca el yazısıyla yazdığı şarkı sözleri olacak. Sözlerin 200 - 300 bin sterline satılması bekleniyor.

Mary Austin, "Özellikle şarkı sözlerinden ayrılmak çok zor. Sanatçının sürecine devam etmekte olan bir çalışmaya bakıyorsunuz. Üstünü çizme, yeniden düşünme, yeniden biçimlendirme..." ifadelerini kullandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder