adscode
adscode
adscode

Mashco Piro Kabilesi Ormanda İzole Yaşam Savaşı Veriyor

Survival International'ın yayınladığı görüntülerde, Las Piedras Nehri kenarında bulunan 50'den fazla Mashco Piro kabile üyesi görüldü. Araştırmacılar, kabilenin izole yaşam mücadelesine dikkat çekiyor.

Mashco Piro Kabilesi Ormanda İzole Yaşam Savaşı Veriyor

Survival International'ın yayınladığı görüntülerde, Las Piedras Nehri kenarında 50'den fazla Mashco Piro kabile üyesi görüldü. Araştırmacılar, kabilenin en büyük izole kabile olduğunu ve bu kadar çok üyenin tek bir noktada görülmesinin olağan dışı olduğunu belirtiyor. Yerli haklarını savunan yerel aktivistler, kabile üyelerinin son zamanlarda yemek aramak için orman dışına çıkmaya başladığını kaydediyor. Bu durumun, orman tahribatıyla alakalı olabileceği düşünülüyor. Ayrıca, ağaç kesimi yapan şirketlerin kabilenin yaşam alanına çok yaklaştığına dair endişeler de dile getiriliyor. Peru hükümeti ise diğer bölge sakinlerinin Mashco Piro yerlilerini daha sık olarak görmeye başladığını duyurmuştu.

Kabile üyelerinin Brezilya sınırını geçebildiği de tespit edilmişti. Bu durumun, bölgede doğal gaz ve petrol projelerine girişilmesi ve yasalara aykırı şekilde tomrukçuluk yapılmasının sonucu olduğu düşünülüyor. Mashco Piro kabilesi, ormanın derinliklerinde izole bir yaşam sürdürmek için mücadele veriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder