adscode
adscode
adscode

MEB, Mümtaz Şahsiyetlerle Gençlere Değerler Eğitimi Verecek

MEB, yeni müfredat kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine anlatılar, canlandırma ve drama çalışmalarıyla mümtaz şahsiyetlerin tanıtılacağını duyurdu.

MEB, Mümtaz Şahsiyetlerle Gençlere Değerler Eğitimi Verecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni müfredat kapsamında, ilk ve ortaokul öğrencilerine anlatılar, canlandırma ve drama çalışmalarıyla eğitim aldıkları illerin mümtaz şahsiyetlerinin tanıtılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yeni müfredat ile bütün ideolojilerin üstünde milli bir şahsiyet inşa edilmesi hedeflenirken, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyi olanı yapmayı ideal edinmiş bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. MEB, bu kapsamda öğrencilere yaşadığı bölgede kabul görmüş mümtaz şahsiyetleri tanıtacak. Bunlar arasında Şemsi Sivasi, Şeyh Şabanı Veli, Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Mevlana, Yunus Emre gibi isimler yer alacak. Ayrıca öğrencilere yerel hikayeler, masallar ve diğer anlatılar aracılığıyla kök değerler öğretilecek. Öğrenciler, ortak hikayeler yazacak ve bu hikayeleri drama ve canlandırma çalışmalarıyla sahneleyerek değerleri özümseyecekler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder