adscode
adscode
adscode

Mecliste Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişikliği Tartışmaları

Meclis komisyonunda yapılan toplantıda, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler gündeme geldi.

Mecliste Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişikliği Tartışmaları

Meclis komisyonunda yapılan toplantıda, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Komisyon başkanlığını AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer'in yaptığı toplantıda, CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, teklifin Adalet ile Plan ve Bütçe komisyonlarında da görüşülmesi gerektiğini savundu. Ancak komisyonlar teklifi görüşmeme kararı almıştı. Özçağdaş, bu durumu "yangından mal kaçırır gibi görüşme" olarak nitelendirdi ve yasama sürecine saygı duyulması gerektiğini belirtti.

AK Partili milletvekili Nazım Maviş ise teklifin eğitim sisteminin niteliğine olumlu katkı sağlayacağını ve dünya genelinde bir eğitim dönüşümü yaşandığını ifade etti. Teklifin Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngördüğünü ve öğretmenlerin statüsünü güçlendireceğini belirtti. CHP milletvekilleri ise teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ederek önerge verdi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, teklifin geniş yetkiler vererek Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına sebep olabileceğini savundu. Tartışmalar sertleşirken, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sözlü çatışma yaşandı. Bu gelişmelerin ardından, Meclis komisyonunda yapılacak oylama ve sonrasında Meclis Genel Kurulu'nda yaşanacak tartışmalar merakla bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin