adscode
adscode
adscode

Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti Gol Sevinci Tartışma Yarattı

Merih Demiral'ın bozkurt işaretiyle yaptığı gol sevinci, gayri milli unsurlarda rahatsızlık yarattı. Türk futbolcu, Avusturya'ya tepki mahiyetindeki el işaretiyle gol sevincini yaşadı.

Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti Gol Sevinci Tartışma Yarattı

Merih Demiral attığı goller ve oynadığı oyunla müsabakaya damga vurdu. Ancak bozkurt işaretiyle yaptığı gol sevinci, gayri milli unsurlarda rahatsızlığa yol açtı.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü yok sayarak bozkurt sembolünü yasaklayan Avusturya'ya tepki mahiyetindeki el işaretiyle gol sevincini yaşayan Merih, "içimizdeki Avusturyalıları" rahatsız etti. Daha önce Milli Takımımıza "Gerici yapılanma" diyerek hakaret eden gazeteci Enver Aysever, şimdi de maçın yıldızı Merih Demiral'ı hedef aldı.

Aysever, "Sana mı kaldı Türk milli takımının başarısını böyle sabote etmek? Aleviler de Kürtler de mutluyken bir anda buraya indirgemek neyin nesi? Museviler Türkiye'de Atatürk'ü çok sever, bu hareket onları da yok sayar. " şeklinde konuştu. Şarkıcı Suavi ise Merih'in bozkurt işareti yaptığı fotoğrafı paylaştığı X hesabında, "Galibiyeti samimi olarak kutluyorum. , ama seni kınıyorum. Tüm ülke için giymiş olman gereken o formayı, bu kadar sığlaştırdığın için. " ifadesini kullandı. Bu tutumunun Ebrar Karakurt'a yönelik tepkilere ise farklı olduğu dikkat çekti. Amerika'da yerleşik Ermeni Diasporası ve İsrail medyasının da tepki gösterdiği Merih'in sevinci, uluslararası tartışmalara sebep oldu. Alman Bild Gazetesi ise "Faşist kurt selamı! Türkiye'nin golcüsünden aşırı sağcı kutlama" başlığıyla konuyu gündemine taşıdı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder