adscode
adscode
adscode

Merkez Bankası Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, enflasyon verilerini değerlendirdi ve politika faizini sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, başkan Yaşar Fatih Karahan yönetiminde toplandı ve politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tutma kararı aldı. Kurulun yayımladığı karar metninde, haziran ayında aylık enflasyonun belirgin bir zayıflama gösterdiği vurgulandı. Merkez Bankası, sıkı para politikasının devam edeceğine ve enflasyonda bozulma yaşanması durumunda ek faiz artışı olabileceğine işaret etti.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Merkez Bankası'nın kararlı duruşunu destekledi ve temmuz ayında geçici bir enflasyon yükselişi öngördü. Doğan, ağustos ve eylül aylarında enflasyonun düşmesini beklediğini ve politika faizinin korunması gerektiğini belirtti. Faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ifade eden Doğan, kasım ayından sonra iyimser bir senaryoda faiz indirimlerinin konuşulabileceğini söyledi. Borsa İstanbul'da olumlu bir hava olduğunu belirten Üzeyir Doğan, yabancı yatırımcının beklentisinin güçlü olduğunu ifade etti. Borsada yukarı yönlü bir trendin devam ettiğini ancak hız kazanması için yabancı yatırımcının gelmesi gerektiğini vurguladı.

Altın fiyatlarının negatif seyrettiğini dile getiren Doğan, altının destekleyici unsurlarla zorlanarak yukarı yönlü hareket ettiğini ve temkinli olunması gerektiğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder