adscode
adscode
adscode

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı ve politika faizi sabit tutuldu. Detaylar haberimizde!

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. PPK politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını, piyasa beklentisine paralel bir şekilde yüzde 50'de sabit bıraktı. Faiz kararı sonrası dolardaki son durum ve karar metnindeki detaylar haberimizde. Son dakika haberi olarak Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı, piyasaları yakından takip ediyor. PPK politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit bırakma kararı aldı.

Karar metninde haziran ayında aylık enflasyonda belirgin bir zayıflama kaydedildiği belirtilirken, temmuz ayında ise enflasyonun geçici olarak artabileceği vurgulandı. Ancak ana eğilimdeki yükselişin sınırlı kalması öngörüldü.

Merkez Bankası'nın açıklamasında sıkı para politikasının devam edeceğine ve enflasyonda belirgin bozulma yaşanması durumunda ek faiz artışına açık kapı bırakıldığına dikkat çekildi.

Ayrıca, likidite koşullarının muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlendiği ve sterilizasyon araçlarının etkin şekilde kullanılacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada, parasal sıkılaştırmanın enflasyonun ana eğilimini düşürerek dezenflasyon sürecini güçlendireceği vurgulandı. Kurul, enflasyonun orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştırılması için gereken adımların kararlılıkla atılacağını belirtti. Haberin devamı ve detaylar için bizi takip etmeye devam edin.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder