adscode
adscode
adscode

Merkez Bankası Faiz Kararı Analizleri

Goldman Sachs, Barclays, Morgan Stanley ve JPMorgan'ın TCMB'nin faiz kararına dair analizleri

Merkez Bankası Faiz Kararı Analizleri

Merkez Bankası'nın dün faizleri değiştirmeme kararı sonrası birçok kurum tarafından yapılan analizler açıklandı. Goldman Sachs analistleri, TCMB'nin faizi değiştirmeyerek beklentilere paralel olarak yüzde 50'de tuttuğunu belirtti.

Ekonomik aktivitedeki yavaşlama ile enflasyon beklentilerinin düşmesini beklediklerini ifade eden analistler, yıl sonunda enflasyonun yüzde 36'ya gerileyeceğini öngördüklerini belirtti. İlk faiz indiriminin 3. çeyreğin sonunda gerçekleşeceği beklentilerini koruduklarını belirtti. Barclays raporunda, TCMB'nin şahin tonlamayı sürdürdüğü ve erken bir faiz indirimi olasılığına dikkat çekildi.

Politika faizinin 2025'in Ocak ayına kadar bu seviyede kalmasını beklediklerini ancak dezenflasyon sürecinin güçlenmesi durumunda 2024'ün son çeyreğinde erken bir indirim görebileceklerini belirttiler.

Morgan Stanley analistleri, Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmeme kararı ve şahin tondaki iletişimin sıkı para politikası duruşunu desteklediğini ifade etti. Politika faizinin yıl sonuna kadar aynı seviyede kalmasını ve faiz indirimlerinin 2025'in ilk çeyreğinde başlamasını beklediklerini belirttiler.

JPMorgan analistleri ise TCMB'nin faizleri değiştirmeme kararı alırken enflasyonda yukarı yönlü riskler olduğu durumda sıkılaşmaya hazır olduğunu vurguladı. 2024 sonu için politika faizi beklentilerini yüzde 45 olarak koruduklarını ve Kasım ve Aralık aylarında faiz indirimi beklediklerini belirttiler.

Analizlere göre, TCMB'nin politika faizinde değişiklik yapmaması ve şahin tonda iletişim kurması, uzun süre sıkı para politikası duruşunu koruyacağını gösteriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder