adscode
adscode
adscode

Merkez Bankası rezervleri rekor seviyeye ulaştı

Merkez Bankası'nın rezervleri tarihi zirveye çıkarak ekonomiye güveni artırıyor.

Merkez Bankası rezervleri rekor seviyeye ulaştı

Merkez Bankası'nın rezervleri, 12 Temmuz haftasında önceki haftaya göre 5 milyar 348 milyon dolar artarak 153 milyar 796 milyon dolara ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Rezervlerin artmasıyla birlikte ekonomiye olan güven de artıyor. Türk lirası güçleniyor, döviz ihtiyacı azalıyor ve yabancı yatırımcıların ilgisi artıyor. AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi, rezervlerin artmasıyla ülkenin kredibilitesinin ve güvenilirliğinin arttığını belirtiyor. Ekonomik istikrarına dair güven tekrar teyit edilmiş oluyor.

Develi, rezervlerin artmasıyla enflasyonla mücadele edildiği bir zamanda TL'nin daha güçlü olacağını ve kur oynaklığına karşı daha dirençli olacağını ifade ediyor. Bu durum aynı zamanda yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini artırarak ülkeye daha fazla yabancı sermaye girişini sağlayacak.

Rezervlerdeki artış uluslararası piyasaların Türkiye'ye olan güvenini de artırarak ülkenin ekonomik açıdan daha sağlam bir temele oturmasını sağlayacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder