adscode
adscode
adscode

Mersin'de PKK Destekçileri Öcalan İle İlgili Slogan Atarken Yakalandı

Mersin'de bölücü terör örgütü marşı eşliğinde PKK elebaşı Öcalan ile ilgili slogan atılması olayıyla ilgili soruşturma sonuçlandı, 10 kişi yakalandı.

Mersin'de PKK Destekçileri Öcalan İle İlgili Slogan Atarken Yakalandı

Mersin'de bölücü terör örgütü marşı eşliğinde PKK elebaşı Öcalan ile ilgili slogan atılması olayıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, görüntülerdeki 11 kişinin kimlik tespiti yapıldı ve 10 kişi yakalandı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yakalananlardan birinin uyuşturucu madde kullanımı suçundan tutuklandığını belirtti. Geriye kalan 1 kişinin ise hala arandığını ifade etti. Mersin'de PKK destekçileri halay çekerken Öcalan lehine slogan attığı görüntülerin Gaziantep'ten gelen bir grup tarafından çekildiği belirlendi. Şüpheliler terör örgütünün propagandasını yapma suçundan gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, terör örgütü ve uzantılarıyla mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, "Teröristlerin her an enselerindeyiz" dedi.

Görüntülerdeki skandalın ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin tespit edilip yakalandığı ve bir kısmının hala arandığı belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin