Mersin Sedir Balı Üretimi: Arıcılar Yüksek Verim Bekliyor

Mersin'de sedir balı üretimi artıyor. Arıcılar, yüksek verim beklediklerini belirtiyor.

Mersin Sedir Balı Üretimi: Arıcılar Yüksek Verim Bekliyor

Mersin'de arıcılıkta ilk 5'te yer alan arıcılar, baharla birlikte Toros Dağları'ndaki sedir ormanlarına çıkarak sedir balı üretimine başladı. Bin 800 rakımda milyonlarca arı, güneşin doğmasıyla birlikte kovanlarından çıkarak petekleri doldurmaya başladı. Sedir balının özel bir bal olduğunu belirten arıcılar, bu yıl verimli bir hasat sezonuna girdiklerini söyledi. Yüksek antioksidan kaynağı olan sedir balının faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve doğal enerji verici olmak bulunuyor. Sedir balının talebinin artmasıyla arıcılar, yeterli üretim sağladıkları takdirde birçok ülkeye ihraç edebileceklerini belirtiyor. Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt, sedir balının arıcılar için umut kaynağı olduğunu ve bu yıl yüksek verim beklediklerini ifade etti.