Meta, Avrupa Birliği'nde Yapay Zeka Modellerini Erteliyor

Meta, Avrupa Birliği'nde düzenleyici belirsizlikler nedeniyle yapay zeka modellerinin yayınını erteledi.

Meta, Avrupa Birliği'nde Yapay Zeka Modellerini Erteliyor

Son dönemde yapay zeka teknolojilerinin hızla geliştiği bir dönemdeyiz.

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olarak bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve yeni ücretsiz yapay zeka paketlerini kullanıma sunuyor. Meta AI Asistanı ve Llama 3 modeli, sosyal medya uygulamalarında kullanılabiliyor ve kullanıcılara çeşitli hizmetler sunuyor. Ancak Avrupa Birliği'nde düzenleyici belirsizlikler nedeniyle Meta, yapay zeka modellerinin yayınını ertelediğini duyurdu.

Şirket, AB ülkelerindeki düzenlemelerin belirsizliğini gerekçe göstererek, yeni yapay zeka modellerinin ve gelecekteki projelerinin bu ülkeler için askıya alındığını açıkladı. Bu nedenle, Meta'nın yapay zeka teknolojileri şimdilik sadece belirli ülkelerde kullanılabilecek.

Avrupa Birliği'ndeki düzenleyici belirsizliklerin çözülmesi halinde ise Meta'nın yeni yapay zeka modellerinin bu ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor. .