adscode
adscode
adscode

Meta, Siyonist Terimine Yönelik Yasağını Genişletiyor

Meta'nın Siyonist terimine yönelik yasağını genişleteceği haberini özgünleştirin.

Meta, Siyonist Terimine Yönelik Yasağını Genişletiyor

Meta, dünyanın en güçlü teknoloji şirketlerinden biri olarak bilinirken, Siyonist terimine yönelik yasağını genişleteceğini duyurdu. Bu karar, İsrail yanlısı gruplar arasında büyük bir zafer olarak karşılandı.

Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlardan bu terimi kullanan içerikleri kaldıracaklarını açıklayan Meta, ayrıca Siyonistlerin "dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme iddialarını" da yasaklayacak. Ancak, bu karar eleştirilere de neden oldu. Antisemitizm uzmanı Brendan McGeever, kararı "sorunlu" olarak nitelendirirken, gerçek antisemitizme karşı mücadeleyi sekteye uğratacağını belirtti.

Meta, kararını vermeden önce dünyanın dört bir yanından 145'ten fazla tarihçi, insan hakları grubu, hukuk ve ifade özgürlüğü uzmanıyla görüştüğünü açıkladı. Sosyal medya kullanıcıları ise karara tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Mark Zuckerberg, 'Siyonistler dünyayı yönetiyor veya medyayı kontrol ediyor' gibi iddiaları yasaklıyor. Bu açıkça şunu kanıtlıyor: 'Siyonistler dünyayı yönetiyor, medyayı kontrol ediyor. '" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Meta, Orta Doğu ile ilgili içerik moderasyonu konusunda eleştirilere maruz kalmıştı. Özellikle bölgedeki gerginlikler ışığında, platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçlanmışlardı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder