adscode
adscode
adscode

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Durumu Tahminleri

Son meteorolojik tahminlere göre ülkemizin hava durumu detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Durumu Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı öngörülmektedir. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması beklenmektedir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacaktır.

Sıcaklıkların batı bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilirken, diğer yerlerde ise normalleri civarında olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif eserken, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir. Kuvvetli yağış uyarısı yapılan 8 kent ise Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleridir.

Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Hava durumu tahminlerine göre, Marmara bölgesinin genelinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Ege'de de benzer bir durum öngörülmektedir. Akdeniz bölgesinde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacaktır. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise parçalı ve çok bulutlu hava beklenmektedir. Bu bölgelerde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtilmektedir.

Denizlerde fırtına beklenmediği, Karadeniz'in batısında batı ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde rüzgar eserken, diğer bölgelerde de benzer hava koşullarının yaşanacağı tahmin edilmektedir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin