Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminler

Ülke genelindeki hava durumu tahminleri ve uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Bazı bölgelerde ise kuvvetli yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kuvvetli yağış uyarısı yapılan bölgelerde, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. Rüzgarın da Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında kuvvetli esmesi bekleniyor. Ayrıca, 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Erzurum'da yaşanan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı ve tarım arazileri su altında kaldı. Malazgirt ve Afyonkarahisar'da da dolu yağışı etkili oldu ve tarım arazilerine zarar verdi. Diğer yandan, sıcak havadan bunalanlar Bakırköy sahiline akın etti. İstanbul'da hava sıcaklığı 31 dereceyi gösterirken, sahilde serinlemek isteyenler ağaçların altında oturmayı tercih etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve bulutlu hava bekleniyor. Bölgesel yağışlar da görülebilir. Vatandaşların hava tahminlerini dikkate alarak tedbirli olmaları önem taşıyor. .

Bakmadan Geçmeyin