adscode
adscode
adscode

Meteoroloji Uyarıyor: Yağış ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava durumu haritası, ülkemizin birçok bölgesinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını belirtiyor. Vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Uyarıyor: Yağış ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin birçok bölgesinde parçalı ve bulutlu havanın etkili olacağını, özellikle Trakya'nın kuzeyi, İç Ege'nin doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının beklenildiğini açıkladı. Yağışların özellikle kuvvetli olabileceği belirtilirken, vatandaşların sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Hava sıcaklığı ise genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli olacağı ve güney kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Meteorolojik uyarılar kapsamında 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Özellikle Trakya'nın kuzeyi, İç Ege'nin doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında görülecek yağışların yer yer kuvvetli olabileceği ve bu nedenle tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Vatandaşların günlük hava durumu bilgilerine göz atarak dışarı çıkmadan önce gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin