adscode
adscode
adscode

Meteorolojiden 16 Temmuz Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji 16 Temmuz 2024 hava durumu tahminlerini paylaştı, günün sağanak beklenen illeri belli oldu. Yurt genelinde sıcaklıkların artmaya devam edeceği ve 17 ilde gök gürültülü sağanak beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı verildi.

Meteorolojiden 16 Temmuz Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Temmuz 2024 hava durumu tahminlerini paylaştı.

Yapılan değerlendirmelere göre, Ege'nin güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Sinop, Samsun, ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Artvin, Ardahan, ve Erzurum’un kuzeydoğu ilçelerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi. Meteoroloji, 17 kenti gök gürültülü kuvvetli sağanak beklentisi nedeniyle uyardı.

Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane’nin güney ve doğusu, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum'un batısı, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur, Denizli'nin doğu, Afyonkarahisar'ın güneyi ve Konya'nın batı ilçelerinde gök gürültülü yerel sağanak etkili olacak. Yağışların neden olabileceği ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin