adscode
adscode
adscode

MGK toplantısı gündemi belirlendi

MGK toplantısının gündeminde terörle mücadele, Suriye ile normalleşme, İsrail-Filistin çatışması ve bölgesel güvenlik konuları var.

MGK toplantısı gündemi belirlendi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bu yıl 4'üncü kez yine yoğun gündemle toplanacak. Beştepe'de yapılacak toplantının ilk başlığı terörle mücadele olacak.

Türkiye'nin hedefi Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlamak.Toplantıda Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar ele alınacak. Ayrıca FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadeledeki son durum da değerlendirilecek. Suriye konusu da masada olacak.

Ankara'nın amacı Suriye'de kalıcı barışı sağlamak ve diplomatik ilişkileri yeniden kurmak.İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamlar da gündemde olacak. Gazze'de ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması konuları ele alınacak. Bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da toplantıda tartışılacak. MGK, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan-Ermenistan barış süreci, Kıbrıs ve Yunanistan ilişkilerini ele alacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder