adscode
adscode
adscode

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kudüs Paktı Çağrısı Yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Ortadoğu'da barış ve istikrarı sağlamak amacıyla bir \"Kudüs Paktı\" kurulması çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kudüs Paktı Çağrısı Yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Ortadoğu'da barış ve istikrarı sağlamak amacıyla bir "Kudüs Paktı" kurulması çağrısında bulundu. Bahçeli, bu ittifakın Türkiye öncülüğünde, bölgedeki diğer ülkelerle birlikte oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

"Kudüs demek tarih demektir" vurgusu yapan Bahçeli, Kudüs'ün dinlerin, kültürlerin ve farklı kökenlerden gelen insanların asırlarca iç içe, yan yana, huzur ve sükûnetle yaşadığı barış ve kardeşlik kenti olduğunu belirtti.

Kudüs'ün İslam'ın mukaddesatının kemer taşı ve ortak kaderimiz olduğunu vurgulayan Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve bu vahşete son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin bölgesel bir dayanışma içinde Kudüs Paktı'nı oluşturabileceğini belirten Bahçeli, bölgenin istikrarı ve huzuru için bu adımın önemine değindi.

Bahçeli, bölge ülkelerinin işbirliği içinde sorunları çözebileceklerine inandığını ve bu sayede bölgenin refah ve istikrara kavuşabileceğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder