adscode
adscode
adscode

Microsoft Yazılım Krizi Dünya Ekonomisine 54 Milyar Dolarlık Darbe Vurdu

Microsoft'un yaşadığı yazılım arızası dünya genelinde büyük maliyetlere yol açtı. Bankalar, hastaneler ve havalimanları etkilendi.

Microsoft Yazılım Krizi Dünya Ekonomisine 54 Milyar Dolarlık Darbe Vurdu

Dünya genelinde yazılım sistemlerinde önemli bir arıza yaşandı ve ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un sistemi büyük zarar gördü.

Bu durum, pek çok sektörü etkiledi ve Almanya, İngiltere, ABD, Avustralya gibi ülkelerde havalimanlarından bankalara kadar pek çok kurum internet üzerinden hizmetlerini sürdüremedi. Bankalar, hastane sistemleri ve hatta araç muayene istasyonları dahi kesintiye uğradı. Para transferleri durdu, borsalar işlemlere ara verdi.

Siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'da yaşanan sorun, Microsoft'un paylaştığı açıklamaya göre çözüldü ve etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri kurtarıldı. Ancak bu krizin tüm dünya için büyük bir maliyeti oldu ve toplamda 54 milyar dolarlık bir zarara neden oldu. Microsoft'un yaşadığı yazılım krizi, dünya ekonomisine büyük bir darbe vurdu ve pek çok ülke ekonomik olarak zarar gördü. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder