adscode
adscode
adscode

Migros ve Bingöl Üniversitesi'nden İşbirliği Projesi

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl balının markalaşması ve sürdürülebilir üretimi için ortak bir çalışma başlattı.

Migros ve Bingöl Üniversitesi'nden İşbirliği Projesi

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl balının iyi üretim uygulamaları kapsamında sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için ortak bir çalışma başlattı.

ZZEF Grup ve GürAta Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan'ın koordinasyonunda gerçekleşen bu proje ile Bingöl balının markalaşması ve Türkiye çapında tüketiciye ulaşması hedefleniyor.

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yerel üreticilerin kalkınması ve Anadolu'nun yerel lezzetlerinin değer görmesi için çeşitli bölgelerde seferberlik başlattıklarını belirtti.

Baydur, Bingöl balının eşsiz bir Anadolu lezzeti olduğunu vurgulayarak, ulusal ve uluslararası coğrafi işaretini alan bu balın üreticilerine destek olacaklarını ifade etti.

Bingöl Üniversitesi'nin iyi bal üretimi konusunda bir ihtisas üniversitesi olduğunu belirten Baydur, üniversite ile yapılan iş birliği sayesinde yerel üreticilere iyi üretim pratiği öğretilmesinin ve ürünlerin doğrulanmasının merkeze alınacağını açıkladı. Bu sayede Bingöl balının kalite değeri artacak ve üreticilerin emeklerinin karşılığını alması sağlanacak. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da, yerel arıcılığın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Çapak, yüksek öğretim kurumlarının desteklediği "Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma" projesi kapsamında arı ve arı ürünleri alanında çalışmaların devam ettiğini ve Bingöl balının Avrupa Birliği Coğrafi işareti alması için Migros ile bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

Projenin en önemli özelliklerinden biri ise her aşamada yerli ve milli imkanların kullanılması olduğunu vurgulayan Çapak, bu iş birliğinin başarılı olması durumunda Bingöl balının tüm Türkiye'de tüketiciye ulaşacağını ve yerel arıcılığın gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder