adscode
adscode
adscode

Millî Savunma Bakanı Terörle Mücadelede Son Durumu Paylaştı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadele ve uluslararası ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Millî Savunma Bakanı Terörle Mücadelede Son Durumu Paylaştı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bakanlık’ta gerçekleştirilen ve TSK Komuta Kademesinin, Bakan Yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında konuştu.

Terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini vurguladı.

Bakan Güler, ülkemizin öncülüğünde Romanya ve Bulgaristan ile birlikte Karadeniz'de mayın tehdidine karşı deniz güvenliğini sağlamak maksadıyla oluşturulan Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu'nun aktif hale geldiğini ve Deniz Kuvvetleri komutasında 6 ay süreyle görev yapacağını açıkladı.

Terör örgütüne karşı yürütülen baskı sayesinde terör örgütüne katılımların azaldığını ve teslim olan terörist sayısının arttığını belirten Güler, örgütün sözde liderlerinin geri bölgelere kaçtığını ifade etti. Ancak Mehmetçik'in çelik pençesi altında ezilmekten kurtulamayacaklarını ve terörle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan, Güney sınırlarımızda bölücü örgütün kurmaya çalıştığı terör koridoruna izin vermeyeceklerini belirten Bakan Güler, kamu düzenini bozmaya yönelik girişimlerin başarısız kılınacağını söyledi.

Ayrıca orman yangınlarının söndürülmesi için gerekli desteğin verildiğini ve dost ve müttefik ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini ifade etti.

Son olarak Kıbrıs Barış Harekâtının 50’nci yıl dönümünü kutlayacaklarını ve ada'da iki devletli çözüme yönelik duruşlarının devam edeceğini belirten Güler, askerî ve savunma sanayii alanındaki iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Haber metni görevlerinde başarılı olan tüm Mehmetçiklere desteklerini iletti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin