adscode
adscode
adscode

Milli Savunma Bakanı Güler, terörle mücadele konusunda talimatlar verdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadele ve diğer faaliyetler hakkında bilgi alarak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Milli Savunma Bakanı Güler, terörle mücadele konusunda talimatlar verdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Komuta Kademesi, Bakan Yardımcıları ve Birlik Komutanlarının da hazır bulunduğu video telekonferans toplantısında terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Güler, terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin verilen bilgiler doğrultusunda yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Güler, toplantıda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün sekizinci yıl dönümünü kutlayarak hain darbe girişimine karşı ordu-millet dayanışmasının gücünü vurguladı. Ayrıca, FETÖ ile mücadele konusunda kararlılıkla devam edileceğini belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne de değinen Güler, aziz şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Terörle mücadeledeki operasyonların sarp arazide ve aşırı sıcak hava koşullarında devam ettiğini ve terör örgütlerinin hareket kabiliyetinin büyük ölçüde engellendiğini ifade etti.

Irak ve Suriye'deki gelişmeler hakkında da konuşan Güler, bölgenin istikrarına katkı sağlayacaklarını ve terör örgütleriyle mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası platformlarda gösterdiği başarı ve profesyonellikten övgüyle bahsetti.

Son olarak, Suriye Devlet Başkanı Esed'in Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunda görüşmeye açık olduklarını belirttiği açıklamasına da atıfta bulunan Güler, Türkiye'nin komşularıyla sorun yaratmayı düşünmediğini ancak Suriye'nin çıkarları ve toprak bütünlüğünün korunması konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin